CEBRA architecture

Byer, byrum og bygninger til en mere bæredygtig fremtid
overskrift

Vores byer og samfund er i konstant udvikling. Flere mennesker flytter mod byerne. Du har sikker lagt mærke til, at der hver dag skyder nye byggerier frem og at områder ændrer karakter. Det er en udvikling, som gør sig gældende for en lang række af verdens andre byer.

Derfor er det afgørende, at vi sammen kan inspirere og hjælpe hinanden til, hvordan vi udvikler vores byer, kvarterer og samfund på en mere bæredygtig måde. Det betyder blandt andet:

  • at vi skal udlede mindre CO2, når vi bygger – fx ved at anvende flere passive løsninger (uden teknik), genbruge byggematerialer og anvende mere bæredygtige materialer af en god kvalitet og med en lang levetid. Det arbejder vi hos CEBRA med i flere af vores projekter, fx på Trælasten i Aarhus.
  • at vi skal udvikle vores byer samtidig med, at vi beskytter vores natur og øger biodiversiteten. Det er vi fx lykkedes med i bydelen Nye nord for Aarhus og på Skamlingsbanken i Kolding.
  • at vi skal blive bedre til at genbruge det, som allerede er bygget – vi skal renovere og transformere mere frem for kun at bygge nyt. Det har CEBRA bl.a. gjort for science centeret Experimentarium i København.
  • at når vi bygger nyt, skal vi bygge i en kvalitet, så vores bygninger ældes med ynde og kan holde i generationer. Det er projekterne Æbeløen og Danish Crowns nye hovedkontor gode eksempler på.


Om CEBRA

CEBRA er en dansk tegnestue med kontorer i Aarhus og København. I mere end 20 år har vi udviklet byer, bygninger og byrum – både i Danmark og internationalt.  Bæredygtighed er – og har altid været – et centralt parameter i vores måde at tænke og skabe arkitektur på. Vi føler et stort ansvar for at designe arkitektur, der holder i generationer, som kan omformes over tid i takt med skiftende behov, og som er elsket og værdsat af brugerne.

Med afsæt i konteksten og vores kunders og brugeres behov – kombineret med en stærk artistisk ambition – er vores fokus at skabe meningsfulde løsninger, der inspirerer mennesker, forbinder os til naturen og efterlader et positivt aftryk.

 

 

Platform

Erhverv

overskrift

Kontakt

Marlene Damgaard-Sørensen

overskriftoverskrift

Vesterbro Torv 3, 2. sal
8000 Aarhus C

overskrift

cebraarchitecture.dk

overskrift

Følg os

overskrift

overskrift

overskrift