Byggeriet i Danmark står for ca 40% af al energiforbrug.Det dækker over alt fra opvarmning, varmt vand til nye mursten og isoleringsmaterialer.
Af de 40% står nybyggeri for hele 80%! Vi tror ofte, at det er opvarmning af vores husene og bygninger, der er synderen – men det er faktisk produktion af nye byggematerialer, særligt mursten, tegl, stenuld og beton.
Derfor giver det god mening at kigge på, hvordan vi kan bygge anderledes: Kan vi bruge andre materialer og kan vi bruge andre metoder, der bruger mindre energi og udleder mindre CO2?
Det hurtige svar er: Ja, det kan vi! Og heldigvis uden at vi skal gå på kompromis med indeklima eller arkitektoniske ønsker.
Hvem er vi?
Bag Byg Bæredygtigt er to ganske almindelige mennesker, der skulle bygge et nyt hus. Vi ville gerne bygge mere bæredygtigt og havde kigget på alt fra halmhuse til huse inde i et drivhus. Vi faldt over træhuse med træfiberisolering og ventilationsvinduer og tænkte, at det var lige dét, vi havde drømt om.
Men der var masser af nye ord, nye begreber og nye materialer, som vi skulle have styr på for at føle os trygge. Især fordi resten af verden har nogle meget klare holdninger til dampspærre, ventilationsanlæg og vedligeholdelse. Og vi oplevede, at vi skulle gøre noget helt andet med dampspærre, ventilationsvinduer og materialer, som skal vedligeholdes.
Men vi fandt også ud af, at der var en masse fordele: Lavere driftsudgifter til ventilation og varme, ingen udgifter til solceller, jordvarme eller tilslutning til fjernvarme og et super godt indeklima.
Alt det prøver vi efter bedste evne at formidle videre på vores hjemmeside, så andre nemmere kan finde information og blive trygge ved at bygge mere bæredygtigt.