Kronprinsesse Mary åbner festival i Aarhus

Denne måneds Fair Festival i Aarhus bliver digital, og kronprinsesse Mary åbner bæredygtighedsfestivalen

Coronaepidemien satte i første omgang en stopper for Fair Festival. Men ledelsen bag Aarhus’ nye bæredygtighedsfestival har tænkt anderledes, og er i stedet klar med et digitalt format.

Derfor får festivalens officielle åbning færre fysisk tilstedeværende deltagere og øget digital transmission til deltagere og udstillere. Festivalen åbnes 19. marts af kronprinsesse Mary, når hun klokken 15.00 dukker op på Aarhus Rådhus.

“Det er naturligvis en stor ære, at kronprinsessen vil deltage i åbningen af vores nye, digitale format. Vi oplever det som glædeligt og motiverende, at kronprinsessen ønsker at åbne festivalen,” siger Kristine Overgaard Nielsen, der er CEO for Fair Festival og Globe Go Green.

Det er første gang, at Fair Festival bliver afholdt. Festivalens vision er at bidrage til et øget kendskab til bæredygtige produkter, tanker og idéer. Med det nye, digitale format får udstillere en online stand til fremvisning af produkter, som festivalens deltagere gratis kan se over nettet.

Greenlight

Kronprinsessens åbning af bæredygtighedsfestivalen bliver samtidig startskuddet til tre dage, hvor Fair Festival deltager i Greenlight. Her bliver bæredygtige dagsordener belyst af gæster og deltagere, som får mulighed for både at lære og lære fra sig.

“Fair Festival er en stor deltager i Greenlight, der skaber platforme, som stilles til rådighed for byens borgere, erhvervslivet og det offentlige. Formålet er at dele oplysning, der er nødvendig for at kunne navigere i det store emne, som bæredygtighed er – både nu og i fremtiden,” fortsætter Kristine Overgaard Nielsen.