Grøn oplysningsfest i Aarhus afholdes trods corona

Corona bremsede i første omgang Greenlight Aarhus’ nye bæredygtighedsevent, men arrangørerne har tilpasset sig og fundet digitale muligheder for at række ud til Aarhusianerne og belyse den grønne dagsorden trods pandemien

Greenlight Aarhus samler aarhusianerne for at sætte spot på bæredygtighed, grøn omstilling og seks af FN’s Verdensmål i nyt by-event.

Den globale pandemi har tvunget arrangører bag ny, aarhusiansk bæredygtighedsevent til at se på andre muligheder. Arrangørerne har fokuseret på digitale løsninger, og det betyder, at eventen alligevel kan afholdes 19. – 21. marts 2021.

“Vores passionerede tilgang til den grønne dagsorden får os til at se mulighederne i situationen. Vi vil ikke lade Corona hindre grøn oplysning, for pandemien har ikke gjort emnet mindre vigtigt”, siger Kristine Overgaard Nielsen, der er en af tre stiftere bag Greenlight.

Oplysning og inspiration

Greenlight er en forening, som er stiftet af tre kvinder, Kristine Overgaard Nielsen, Tina Thomsen og Jane Clausen, der har haft berøring med og beskæftiget sig med den grønne dagsorden. Den indsigt har de nu samlet i en fælles passion i Greenlight-initiativet.

“Formålet med initiativet er, at kunne oplyse alle til at kunne navigere og tage oplyste beslutninger om bæredygtighed i deres egen tilværelse”, siger de tre stiftere.

Resten af året – når Greenlight ikke kommer til udtryk i de tre dage lange by-event – bruges den etablerede platform til at belyse det grønne område.