Aktiviteter 2021

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Aarhus omstiller // greenlight sætter grønt lys på aarhus

18. marts 2021 - 21. marts 2021

Under klimaeventet Greenlight vil flere af byens ikoniske bygninger blive oplyst i grønt lys. Belysningen signalerer, at Aarhus nu for alvor går ind i en omstillingsfase, der skal gøre byen mere klimavenlig i årene frem mod 2030.

Rådhustårnet, Domkirken og Musikhuset. Det er nogle af de kendte aarhusianske bygninger, som vil blive oplyst i grønt lys under klimaventet Greenlight, der afvikles 18. – 21. marts. Belysningen sker i et samarbejde mellem nogle af kommunens største institutioner samt folkekirkerne i Aarhus, og det grønne lystæppe skal minde borgerne om, at byen er gået ind i en omstillingsfase, der skal gøre den CO2-neutral. Torsdag 18. marts klokken 19:45 tænder rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad for lyset, der vil kunne opleves forskellige steder i kommunen de næste fire aftener.

De steder, der vil lyse op i grønt, omfatter også Bispetorv og kunstværket ”Hesitation of Light” af kunstneren Signe Klejs på Ringgadebroen samt Salling og Den Gyldne Port i Gellerup. Uden for Aarhus C vil en række kirker ligeledes blive oplyst med grønt lys. Det drejer sig Lisbjerg, Åbyhøj og Kolt Kirker.

Detaljer

Start:
18. marts 2021
Slut:
21. marts 2021
Begivenhed Tags:

Sted

Rådhustårnet, Domkirken, Musikhuset