Hvorfor lyser Aarhus grønt?

Det grønne lys synliggør, at by-eventen Greenlight Aarhus er i gang. Her kan du dykke ned i mere end 100 aktiviteter, hvor Omstillere på tværs af byen viser, hvordan de omsætter FN’s Verdensmål og bæredygtighed til konkrete handlinger.

Flere aarhusianske vartegn lyser d. 29. marts – 3. april op i grønt for at markere det bæredygtige by-event, Greenlight Aarhus, der sætter Aarhus i et grønnere lys. Belysningen sker i samarbejde med Folkekirken, Nordea, Aarhus Omstiller, Spar Nord, ARoS, Aarhus Teater, Kredsløb, Aarhus Vand, ELCON, NRGi, Pappagallo og andre Omstillere.

 

Oplysende – Belysende – Indlysende
Aarhus i et grønnere lys

Greenlight Aarhus er bæredygtighed i øjenhøjde. Når byen lyser grønt, kan du derfor opleve, at erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne, kultur- og foreningslivet, kommunen og borgerne står sammen om at oplyse om deres konkrete omstilling. Greenlight Aarhus er nemlig et bredt samarbejde, som alle kan være en del af.

Mange er allerede godt i gang med rejsen til at gøre FN’s Verdensmål til hverdagsmål. I løbet af Greenlight Aarhus belyser vi sammen de bæredygtige initiativer, så vi kan inspirere hinanden til de næste skridt på hver vores bæredygtige rejse. Det handler nemlig om at komme i gang og med at lade det ene skridt tage det næste. Målet er at gøre det indlysende, hvor og hvordan vi kan lave et mere bæredygtigt liv.

Greenlight Aarhus opfordrer til, at der bruges grøn strøm

Det grønne lys minder os alle om, at Aarhus er i gang med en omstillingsfase, der skal gøre byen CO2-neutral i 2030 – og bæredygtig i sin udvikling.

Greenlight Aarhus opfordrer selvfølgelig til, at alle bruger grøn strøm. Jo mere grøn energi der efterspørges, jo mindre sort energi skal der produceres. Efterspørgslen efter mere grøn energi fører til opførelse af flere nye grønne anlæg.

Hvis du ikke allerede gør det, er det muligt under Greenlight-ugen at købe et certifikat på grøn strøm eller helt omlægge sin strøm. Dette gør vi muligt i samarbejde med NRGi og ELCON. Læs mere om samarbejdet og køb grøn strøm her.

Greenlight-blobs – din guide

Rundt om i byen vil du kunne få øje på Greenlight-blobs. De sidder i vinduet hos de Omstillere, der gerne vil fortælle om, hvordan du kan handle mere ansvarligt hos dem. Når du ser en blob betyder det, at butikken ønsker at sætte spot på ’det grønnere valg’ og miljøvenlige produkter, så du nemmere kan tage del i den grønne omstilling.

Mere end 100 aktiviteter

Der sker meget mere i Greenlight-ugen end Greenlight-blobs og belyste bygninger. Ugen byder på et program med mere end 100 spændende aktiviteter, du kan deltage I.

I Ridehuset er der en hovedscene, som agerer som Omstilleres speakers corner, Nordea inviterer folkeskoler til at høre mere om bæredygtig økonomi, Ex3 Tools & Education fortæller om, hvordan du kan udleve people, planet og profit i virksomheder, Fair Festival præsenterer bæredygtige alternativer til hverdagen, Permasport afholder fodboldturnering for kvinder med fokus på Verdensmålene, studerende fra Aarhus Maskinmesterskole byder på nye grønne løsninger eksempelvis et smart hegn langs havnepromenaden, den nye bydel Nye inviterer til byvandring, og meget, meget mere!

Samtidig kan du torsdag til søndag opleve en samling af Omstillere på Store Torv. Mød blandt andet Byen Blomstrer, besøg repair trucken, eller nyd kølige drikkevarer i forårssolen.