Greenlight-blobs i Midtbyens vinduer

blobs i dit butiksvindue og sæt spot på grønne handlinger  

Sæt en Greenlight-blob i din butiksrude i løbet af by-eventen og vis, at du arbejder konkret for bæredygtighed i en ny verden med ansvarlighed i førersædet.  

Med blobs i vinduerne fortæller du de handlende, at der inde bag ruderne er grønne og bæredygtige tiltag eller aktiviteter, som de kan blive klogere på. Derudover viser du dine kunder, at du ønsker at sætte spot på grønne valg og produkter og tager del i den grønne omstilling. Det er nemt at blive en del af bevægelsen.  

Hvorfor skal min butik have Greenlight-blobs? 

Greenlight-blobs er med til at lyse dit butiksvindue op i et grønt lys og skaber dermed opmærksomhed og belyser dine grønne handlinger, ydelser og produkter. Det er ikke et krav, at alle dine varer i butikken har været igennem en livscyklusanalyse, men det er vigtigt, at du har gjort nogle overvejelser, der viser, at du er i gang med en bæredygtig rejse.  

Vi ved godt, at vi ikke kan blive 100 procent bæredygtige i morgen. Derfor sætter vi spot på de handlinger, vi allerede gør, for at inspirere hinanden til at gøre mere, så vi kan nå længere sammen.  

Eksempler på historier, du kan fortælle med Greenlight-blobs i vinduet 

Med Greenlight-blobs i vinduerne synliggør du over for de handlende, at bæredygtighed kommer i mange former. Her er nogle eksempler på, hvilke historier du kan fortælle med din blob:

  • Du er restaurant, der tilbyder plantebaserede valg. 
  • Du har økologiske eller fairtrade produkter på hylderne. 
  • Du er en tøjbutik, der sælger genbrugstøj. 
  • Du har produkter, der er lavet af genbrugte materialer. 
  • Du arbejder med upcycling af elektronik, møbler eller cykler. 
  • Du sælger 2. sorteringsvarer. 
  • Du er opmærksom på at spare på butikkens energiforbrug. 
  • Du kan følge nogle af dine varer fra natur til butik. 
  • Du er opmærksom på, hvordan dine leverandører arbejder med bæredygtighed. 
  • Du arbejder på at reducere affald, plastik og indpakning. 

… Og listen fortsætter. Sæt dig ned et øjeblik, tag en kop kaffe og tænk over, hvordan din virksomhed kan være med. 

Bestil af Greenlight-blobs 

Greenlight Aarhus uddeler de bestilte blobs i ugen op til by-eventen. Du skal altså ikke gøre mere end at vente på, at vi kommer, når du har besilt, og derefter hænge dem op d. 29. marts til 3. april. Så sætter vi sammen Aarhus i et grønnere lys.  

Når du har Greenlight-blobs i dine vinduer, er du Omstiller i Greenlight Aarhus. Derfor kan du også oprette en Omstiller-profil hos Greenlight.

Vær med i fortællingen om et bæredygtigt Aarhus 

Aarhus har en ambition om at blive uafhængig af fossile brændsler i 2030. Men for at nå derhen er der brug for, at alle gør en indsats.  

Derfor sætter Greenlight Aarhus spot på denne målsætning og FN’s 17 Verdensmål sammen med erhverv, kultur- og foreningsliv, uddannelsesinstitutioner, kommune og borgere. Sammen skal vi bære ambitionen om at nå i mål.  

Vi skal alle være med til at bevare momentum, så vi fortsætter opmærksomheden på de ansvarlige handlinger. Ingen er for store eller små til at tage del i den grønne omstilling.  

Med Greenlight-blobs i dit butiksvindue viser du sammenhold med byen. Du bliver også en del af historien om dengang hele Aarhus gik sammen for at vise konkrete handlinger, der får os tættere på målet om en bæredygtig by til glæde for alle.

Planlæg aktiviteter som del af Greenlight Aarhus 

Du deltager i Greenlight Aarhus som Omstiller ved at have blobs i vinduerne. Det er også muligt at deltage ved at planlægge aktiviteter som del af Greenlight-ugen.  

Du kan for eksempel invitere en leverandør eller producent på besøg i butikken, sætte spot på plantebaseret mad eller invitere en forfatter til at fortælle om sin seneste bog, hvis emnet ligger inden for FN’s Verdensmål. Det er kun din fantasi, der sætter grænsen for, hvilken måde du viser grønne valg og handlinger.