De hviie vil også være grønne

Bæredygtighed spiller sammen med fodbold, og det kan du høre meget mere om, når de hviies bæredygtighedschef livestreamer på søndag

Weekenden i Aarhus står i bæredygtighedens tegn, når Greenlights nye by-event løber af stablen fra fredag til søndag. Her er AGF på programmet søndag klokken 13. 

AGF er den første klub i Danmark, der har ansat en bæredygtighedschef, og det er relativt nyt at tale miljø og klima i sportsbranchen, som har stor indflydelse på rigtig mange mennesker.

Oplægget om AGF livestreames, og det er med bæredygtigheds- og brandingchef i AGF, Anne Jensen, og Steen Stavnsbo, der er borgmester- og spidskandidat til byrådet for Konservative, samt international topleder og bestyrelsesmedlem med over 25 års erfaring.

“Vi vil gerne fortælle, hvad fodbold og bæredygtighed har med hinanden at gøre. Eller måske især, hvorfor netop kombinationen af fodbold og bæredygtighed kan være en løftestang for hele den grønne omstilling”, siger Anne Jensen.

Bæredygtig fodboldforretning

Til livestreamen vil Steen Stavnsbo bidrage med indsigt i, hvordan den bæredygtige dagsorden spiller sammen med moderne virksomhedsdrift.

Han har arbejdet med bæredygtighed i international sammenhæng, blandt andet i JP Morgan, og har desuden observeret, hvordan store, internationale klubber – som hans yndlingshold Arsenal – griber den bæredygtige forretning an. Han mener, det er viden, vi kan bruge, når det gælder byens hold.

“Folk skal se med, hvis de er nysgerrige på, hvordan det her kan gribes forretningsmæssigt bæredygtigt an. AGF er et stærkt brand og med det, kan vi vise vejen ved at tage bæredygtighedsdagsordenen ind i et idrætsunivers på eliteplan”, siger han og fortsætter:

“Det er at se fremad og tage ansvar for vores samfund, og så er det også en dagsorden, der fylder mere og mere for investorer og sponsorer”.

Greenlight-dagene

Fra fredag den 19. marts til søndag den 21. marts sættes der spot på den grønne dagsorden i Aarhus, når Greenlight kickstarter en ny, årligt tilbagevende byevent, hvor byens mest kendte bygninger oplyses i grønt lys.

Programmet er gratis og sammensat af mange forskellige aktører, som alle bidrager til en begivenhedsrig weekend. Du kan se programoversigten her: https://app.acter.global/networks/greenlight-aarhus

Grundet COVID-19 vil der være øget fokus på digitale platforme, hvor du kan se med, når interessante oplægsholdere deler ud af deres viden.