fbpx

Aarhus skal samles om et fælles mål

Vi skal samles om at omstille byen til et grønt og bæredygtigt lokalsamfund. Som Omstiller er du med til at sætte turbo på denne udvikling og i arbejdet mod et fælles bæredygtigt mål.

De første 50 % efterlod de sidste 90 % – Ifølge Sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling vil Aarhus Kommune have nået 50 % af målet om at være et CO2-neutralt bysamfund i 2030. Af den sidste halvdel har kommunen kun direkte indflydelse på ca. 10 %. Resten af udledningen kommer fra borgere og virksomheder.

Det er derfor afgørende, at borgere og virksomheder aktivt indgår i omstillingen til et klimaneutralt og på sigt et klimapositivt samfund. Dette opnås bedst ved at samle alle aktører om ideudvikling, bevidstgørelse, motivation og konkret handling.

Greenlight er for alle

Vi står sammen om en fælles mission – I et gigantisk partnerskab inviteres alle byens sektorer til at udvikle, afprøve og vise bæredygtige løsninger i et visionært megaevent. Et megaevent, der berører, bevidstgør og samler alle interessenter i byen om bæredygtig praksis.

Alle kan bidrage – også i det små. Nogle er allerede meget langt med deres bæredygtige udvikling, og for andre er den bæredygtige omstilling en stor mundfuld. Her er selv de første skridt vigtige, det er her, vi alle starter. Det er derfor, vi som en hel by skal samles om et fælles bæredygtigt mål: At klæde hinanden på til sammen at accelerere den bæredygtige omstilling i Aarhus. Aktører i Greenlight kalder vi Omstiller.

Vær Omstiller

Vores handlinger spiller en afgørende rolle for den bæredygtige omstilling. Som Omstiller i Greenlight viser I, hvordan I arbejder med bæredygtighed. Kravet for at indgå i Greenlight som Omstiller er, at I arbejder med bæredygtighed, ligesom I er orienteret mod FN’s 17 Verdensmål som retningsgiver for jeres strategier og/eller aktiviteter. Om I lige er startet på rejsen eller allerede er gammel i gårde, er underordnet.

Det er gratis at være en del af Greenlight. Samtidig må Omstillerne gerne tjene penge på deres aktiviteter. Grøn omstilling er nemlig også grøn omsætning. Når vi skal have et moderne bæredygtigt bysamfund, følger der et bæredygtigt forbrug med.

Hvis I vil være Omstiller i Greenlight, skal I blot oprette jeres bæredygtige aktiviteter og initiativer med fokus på handlinger i Greenlight HUB.

Som Omstiller viser I jeres bæredygtige handlinger.

  • I har mulighed for at deltage i og lave events.
  • I har mulighed for at blive inspireret og lære.
  • I har mulighed for at udvide jeres netværk og indgå i nye relevante partnerskaber.
  • I har mulighed for at give og få et mere oplyst grundlag at træffe flere bæredygtige valg på.
  • I har mulighed for at deltage med viden om jeres bæredygtige handlinger.
  • I registrerer jer som organisation på Greenlight HUB.
  • I registrerer jeres events som en del af programmet på Greenlight HUB.
  • I bruger Greenlights grafiske identitet ved branding. Find designguide her.

  • I deler jeres Greenlight aktiviteter på egne markedsføringsplatforme.
Grøn omstiller Aarhus City Forening

“Danmark står midt i den grønne omstilling, hvor videregående uddannelsesinstitutioner har en central opgave i at sikre veluddannet arbejdskraft og relevant efteruddannelse til et arbejdsmarked under forandring. På Erhvervsakademi Aarhus tænker vi praksisnær bæredygtighed ind i undervisningen. Bæredygtighed er et fælles ansvar, og vi vil løfte vores del.”

— Anne Storm Rasmussen, rektor, Erhvervsakademi Aarhus

Sådan er jeg Omstiller

Niras
LitterGo
Erhvervsakademi Aarhus og Brødrene Dahl
 

Naturkraft

Paustian

Grapeland

Kaospiloterne

Coze

Hvad er Greenlight?
Hvordan deltager du?

NRGI

Fair Festival

CVR.: 41653949 - hello@greenlightaarhus.com

Hveensgade 1, 3., 8000 Aarhus

© 2021 Greenlight. All rights reserved.