Greenlight Danmark
– Rejsen mod bæredygtighed

Greenlight Danmark har til formål at accelerere den grønne og bæredygtige omstilling i Danmark ved at inspirere til kvalificeret handlekompetence. Greenlight Danmark er en socialøkonomisk virksomhed forankret i et ApS.

Greenlight som byevent er gennemført 2 gange i Aarhus på tværs af hele byen:

  1. 19. – 21. marts 2021 med 57 aktiviteter og mere end 100 Omtillere (aktører)
  2. 29. marts – 3. april 2022 med + 100 aktiviteter og mere end 200 Omstillere.

Greenlight er et stort partnerskabsprojekt på tværs af et bysamfund. Her har Greenlight bl.a. oplevet stort engagement fra erhvervslivet og uddannelsesorganisationerne. De har forståelse for behovet i at stå sammen om den bæredygtige omstilling, inspirere hinanden, danne nye partnerskaber og til dels også overlæggeren med at tage et samfundsansvar.

Arbejdet med Greenlight har givet os indsigt i og forståelse for den virkelighed, som erhvervslivet står i mht. den grønne omstilling. Dels hvad virksomhederne allerede gør, samt forståelse for det nødvendige og for nogen svære i at tage hul på den vigtige rejse. Med klimaloven om betragtelig CO2 reduktion, ny EU-taksonomi på vej, øget krav fra forbrugere og medarbejdere, klima- og biodiversitetskrise, frygten for greenwashing mv. er det vigtigere end nogensinde at komme i gang med at tage det første skridt. Et skridt, som vi har erfaring for, giver inspiration til flere.

Vi vil gerne sammen med jer identificere og implementerer indsatser i den bæredygtige rejse hvad enten I starter op eller er i fuld gang og har brug for sparring og guidance.

Rammen om det hele er FN’s 17 verdensmål.
Ved de 2 byevents i Aarhus, har vi haft særligt fokus på verdensmål:

 

Verdensmaal-ikon-12
Verdensmaal-ikon-17

Greenlight-teamet

Tina Thomsen

Partner
Greenlight Danmark ApS/RSV

 

Jane Clausen

Partner
Greenlight Danmark ApS/RSV

 

“I HEARTLAND har vi en stor tro på, at mennesker kan gøre en forskel. Det, at der er passion og dedikation og en enorm tiltro til projektet, er en afgørende faktor for os, når vi beslutter os for at give økonomisk støtte. I GREENLIGHT har vi mødt nogle mennesker, der virkelig brænder for deres projekt. At projektet så handler om at sætte Aarhus og bæredygtighed på agendaen, gør det endnu mere nærværende for os at bakke op. HEARTLAND er hjemmehørende i Aarhus og har investeringer og relationer i hele verden. I vores tilhørende virksomheder er bæredygtighed et centralt parameter for vores investeringer. Det ses måske allertydeligst hos vores modevirksomhed BESTSELLER, som jo også er tilstede i Aarhus, og som arbejder målrettet med bæredygtighed som pejlemærke for virksomhedens drift og vækst via bæredygtighedsstrategien Fashion FWD, der sigter mod både klimapositivitet, fair arbejdsforhold og cirkulære design.”

— Lise Kaae, HEARTLAND

“Greenlight er et spændende initiativ. Det giver mulighed for at vise, hvad Aarhus kan ift. samarbejde, events og grøn forretningsudvikling. Samtidig kan det markedsføre Aarhus både nationalt og internationalt på en dagsorden, der er mere relevant end nogensinde før.”

— Marc Perera Christensen, Direktør, Erhverv Aarhus