Bæredygtige rammer til din fest

Fester kan være en begivenhed med meget spild. Hos Fuglsanggaard Festudlejning kan du få rammerne til en bæredygtig fest. De minimerer engangsforbrug ved at leje servietter, duge, borde og stole til dine specielle anledninger. Når du lejer i stedet for at købe, er du med til at forlænge produkternes levetid og mindsker samtidig forbrug.

En fest er en fejring af livet. Her samler vi venner og familie, når vi har noget på hjerte. Men mange fester efterlader også et stort spild. Vi køber nyt ind til festen, selvom vi ved, at service, duge og alt andet kun skal bruges den ene gang. Hvad hvis vi fortalte, at der findes en cirkulær løsning? At du kan leje dig til smukt service, duge og servietter af genanvendt materiale og meget mere?

Det er netop det, Fuglsanggaard Festudlejning tilbyder. Her sørger Ann Fuglsang for, at du ikke mangler noget til din fest, og at alt er af høj kvalitet. Samtidig er Ann meget opmærksom på, hvilke leverandører hun samarbejder med, for hun vil kun tilbyde dig det bedste.

Den gode samtale med kunderne

Fuglsanggaard Festudlejning har eksisteret i mere end 10 år. Men idéen startede allerede i 1990’erne. Her havde Ann en butik med brugskunst og gaveartikler i Randers, hvor hun også udlejede duge i stilleperioderne. Og det er fra hendes tid i butikken, at idéen til Fuglsanggaard Festudlejning opstod.

”Jeg ville gerne fortsætte samtalen med kunderne om, hvordan man holdt en fest, og hvordan man skulle dække op. Jeg kan folde servietterne for dem og råde og vejlede om hele arrangementet,” fortæller Ann.

Den perfekte anledning til at starte sin egen festudlejning bød sig, da Ann med sin mand flyttede ind på den gård i Trige, hvor festudlejningens showroom også kan besøges. Her var rammerne nemlig gode til at samle alle stole og borde, glas og service på et sted og samtidig kunne vise forskellige bordopdækninger frem.

Vi må alle gøre, hvad vi kan

Mange af de ting, du kan leje hos Fuglsanggaard Festudlejning, har Ann haft helt fra starten. Det har altid været vigtigt, at for eksempel service er en klassisk udgave, så designet både er flot men også stilfuldt mange år i træk. På den måde kan Ann også supplere til det samme stel i stedet for at købe nyt som moden skifter:

”Jeg har altid tænkt, at man ikke skal købe ting bare for at købe ting. Man skal købe ting, man bliver glad for. Jeg vil hellere købe en lidt bedre kvalitet og så have lidt mindre. Det samme gør jeg i min forretning.”

Derfor venter Ann med at købe nyt til sin festudlejning, indtil hun finder det helt rigtige. Også selvom det betyder, at hun ikke nødvendigvis har et bestemt produkt.

Bæredygtig fest og Festudlejning

”Det er et spørgsmål om at finde de forskellige producenter og leverandør, som netop har de gode produkter. Nogle gange skal man lede lidt længere efter det, men det er det værd,” forklarer Ann.

For Ann er det vigtigere, at det er det rigtige produkt, som er kvalitet og har en ansvarlig profil – og det er værd at vente på, når man planlægger efter at have produkterne i mange år fremover.

Og fordi alle produkter er indkøbt med tanke på kvalitet og langtidsholdbarhed, falder det også Ann helt naturligt at købe reservedele til sine stole og selv reparere dem, hvis de går i stykker eller bliver slidt. På den måde forlænges stolens levetid, og det er muligt for Ann at beholde den samme model i flere år, da hun ikke løbende er nødt til at introducere nye. Den samme tanke gør sig gældende i resten af festudlejningen.

Gode samarbejdspartnere er vigtige for bæredygtighed

Bæredygtighed i festudlejningsbranchen kan næsten skæres ned til et spørgsmål om, hvor meget man køber af de forskellige produkter, man udlejer, og hvordan man bruger de ressourcer, man har. Og så er det selvfølgelig også et spørgsmål om, hvilke leverandører man vælger at samarbejde med.

Derfor er Ann glad for sin leverandør af duge og servietter. Her samarbejder hun med Kruse Vask, som er et godt eksempel på en leverandør, der er meget opmærksomme på bæredygtighed og at undgå spild af tekstiler. Alle frasorterede tekstiler bliver nemlig genanvendt.

Enten bliver tekstilerne repareret og får nyt liv på den måde, eller også bliver det syet om til tøj og sendt til for eksempel kvindehjem. Det er også fra dette vaskeri, at Fuglsanggaard Festudlejning får servietter af recyclede materialer. Servietter, som også er et af Anns mest populære produkter.

Samarbejder er samtidig gode, fordi de er med til at udvide ens horisont og sprede ordet om ansvarligt producerede produkter.

”Når man står sammen, bliver det hele nemmere. Jeg har selv mange forskellige samarbejdspartnere, som har bæredygtige produkter. Det kan være svært for kunder at vide, hvor de skal gå hen for at få bæredygtige produkter til deres fest. Jeg kan hjælpe kunderne med at finde de rigtige leverandører, når jeg har gode samarbejdspartnere,” uddyber Ann.

Vi skal fortsat holde fest

Ann understreger, at vi ikke skal afholde os fra at holde fester, fordi vi gerne vil være bæredygtige. Der er nemlig mange måder at holde fest på.

Du kan for eksempel holde en fest, hvor du køber alt fra ny og smider det hele ud, når du skal rydde op. Det er ikke særlig bæredygtigt.

Og så kan du holde en bæredygtig fest, hvor du lejer dig til de ting, du mangler, og på den måde er med i et genanvendelsesloop.

”Man skal kunne holde den fest, man gerne vil. Det skal være flot og farverigt med alle de ting, der skal være til. Men hvis man samtidig ved, at man bagefter smider hele festen ud, kan man sidde med en lidt træls følelse. Hos Fuglsanggaard Festudlejning kan du samle det hele og aflevere det til mig. Så ved du, at når det hele er gjort rent, kan nogle andre bruge det.”

Hos Fuglsanggaard Festudlejning får du stadig et flot dækket bord og fint foldede servietter. Størstedelen af den service, du køber, bliver bare genanvendt – og så er der den bonus oveni, at Fuglsanggaard Festudlejning sammen med sine samarbejdspartnere tager sig af at rengøre duge, servietter og meget andet af det praktiske.

Fuglsanggaard Festudlejning deltager i Greenlight Aarhus 2022

Ann deltog også i Greenlight Aarhus sidste år, hvor by-eventen for første gang blev afviklet. Derfor var det oplagt, at Fuglsanggaard Festudlejning skulle være Omstiller igen i år. Denne gang med en mere aktiv rolle, da Fuglsanggaard Festudlejning donerer polstrerede stole og caféborde til Greenlight Aarhus’ åbning d. 29. marts i Ridehuset og de efterfølgende dage med åben scene, så alle deltagere kan sidde godt og har et sted at nyde mad og drikke fra caféen.

Det, som tiltrak Ann ved Greenlight Aarhus, er særligt tanken om, at der er plads til både private borgere samt store og små virksomheder, fordi vi alle går i samme retning.

”Greenlight Aarhus skaber en bevægelse, hvor alle kan være med. I stedet for at det kun er de store virksomheder, som er med, er der plads til, at alle kan være med. Og de kan være med på præcis den måde, som de magter,” siger Ann om, hvorfor hun bidrager til by-eventen, og fortsætter:

”Det er skønt, som der er plads til, at man tager nogle små skridt henad vejen. Man begynder at tænke over, når man skal ud og enten købe et nyt produkt eller finde nye leverandører, at man finder en, som går i samme retning, som man selv ønsker at gå. Man inspirerer hinanden til at handle på nye måder.”

For bæredygtig og FN’s 17 Verdensmål er den retning, vi alle skal gå i, mener Ann. Og hos Greenlight Aarhus er der plads til alle, uanset om du gør små ting eller store.

Udover at deltage i Greenlight Aarhus som Omstiller, er Ann og Fuglsanggaard Festudlejning at finde på Fair Festival d. 1.-3. april. Her er hun sikker på, at hun vil blive inspireret til nye produkter og tanker, ligesom du som besøgende kan få inspiration. Mød hende på Fair Festival og få en snak om, hvordan du kan gøre din næste fest bæredygtig.

Find Fuglsanggaard Festudlejning:

Hjemmeside

Facebook

Instagram

 

Bæredygtig fest Fuglsanggaard Festudlejning