Grønne studieprojekter

Oplev innovative ideer, der med grøn energi og bæredygtighed løser nogle af samfundets problemer
overskrift
Format
overskrift
overskrift
Omstiller

AAMS

overskrift
[ug_medomstillere]
Del aktiviteten

Oplev innovative ideer, der med grøn energi og bæredygtighed svarer på nogle af samfundets store og små problemer.   

Som et led i uddannelsen til maskinmester på Aarhus Maskinmesterskole skal de studerende udvikle en innovativ og bæredygtig idé og derefter bygge en installation. En installation, der løser et problem ude i samfundet.

Og løsningerne i år dufter mere end nogensinde af grøn og vedvarende energi.

Kom og oplev, hvordan et hold studerende har udviklet et hegn til Aarhus’ havnefront, der forebygger, at unge mennesker falder i vandet om natten. Via solceller bruges solens stråler til at få hegnet til at bevæge sig op, når mørket falder på, og når solen igen står op, går hegnet automatisk ned og lader sig selv op, og gør klar til endnu en sikker nat.

Eller oplev en kondicykel, der er selvopladelig, en ålegræs-plantemaskine, der automatisk planter ålegræs i havet til glæde for faunaen i havet, et varmesystem, der trækker varme ud af vores spildevandssystem og genanvender energien til fjernvarmen i vores radiatorer og en automatiseret tømmerflåde til opsamling af affald i havet. Og mange andre skøre, sjove og innovative ideer. De grønne af slagsen.

Så kig ned forbi Aarhus Maskinmesterskole i Navitas-bygningen på havnen den 1. april fra 9.30-11.30. Adressen er Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C.

Tidspunkter

Se dit -program her

Fredag d. 1/4-2022 kl. 09.30-11.30
overskrift

Find vej

Om omstilleren

AAMS

overskrift

Fokus på den grønne omstilling inden for maskinmesterbranchen

overskrift